Slide


I made this widget at MyFlashFetish.com.

Tuesday, May 17, 2011

Kisah Cinta 3 segi H, A, Z

Assalamualaikum and hai sume! Harini nak share dengan korang para pembaca (ada ke?) tentang perjalanan cinta seseorang. Tak perlulah kot tulis sape 'seseorang' tu..biarlah rahsia lagi gempak kan...

H is a guy. He fell in love with Z whom is also a guy. Actually Z and H ni kawan lama. Dorang jumpa balik lepas si H ni masuk universiti. Jumpa si Z ni bukan main kepalang gembira la H ni. Yelah dah dekat 10 tahun x jumpa mesti la happy. Sikit punya rapat masa kecik. Hmm..dulu masa kecik pun H ni acts more like abang tu Z. Dorang ni share secrets, blaja same-same, pegi skolah same-same, mmg rapat sngt. Then bile dah jumpa balik, si Z ni skarang dah boleh tahan femes dye dlm compound kolej. Oh, wait! Z ngan H x duk satu universiti tau...lain2, dorang jumpa balik masa tengah test baju kat parkson. Si Z ni mcm idol la...mcm mpp tu, so ramai la peminat dia. Nak dijadikan cerita, satu hari si H ni sayang cinta punya pasal dekat si Z ni, tapi dye malu and segan nak luahkan kat Z. Yelah, dorang same jantina...it's weird for a guy to fell for another guy...H ni gay...that's y la uols. One day H ni compose a song untuk menyatakan rasa cintanya kepada Z. Bila Z dengar lagu tu dia mcm touch tau...terus dia jatuh suka dengan si H ni...Z ni dye still confuse, dye x sure dngn preference dye...that's why dye go with his heart.

Nak dijadikan cerita, there's a girl, A ni pun suka pulak dengan si H ni..dye ni tataw H ni gay and dah suka kat Z. twisted dah ni....dia pendam senyap2 perasaan tu....A ni mcm angau pun ada gak la..curik2 ambik gambar, then save kat hp, tngk malam2...dia mmg dah tangkap cintan dengan H yg gay tu. Rupanya, A dngn Z ni kawan pulak!!! hadoi la..pening dah ni...H suka Z, A suka H, A plak kawan kepada Z, so skarang ni dah confuse sapa dengan sapa....Satu hari masa H dngn Z tengah dating, dorang kiss (kat tmpt tersembunyi lah ye), si A ni kebetulan ade kat tempat kejadian. Dia terkejut sangat. Tak sangka kawan dia Z tu gay! And lagi x sangka H yang dia suka tu pun gay!! Gay same2 ngan besfern dia pulak tu! Oh sadisnya!!

Huih, kecewa bukan kepalang si A ni, dia balik menangis tak henti2. Kecewa sngt dia dengan H yang dipuja-puja selama ni rupanya dah ade affair dngn Z, kawan dia sendiri....terus dia frust menonggeng!! tapi dia diam2 jugak, dia tak pula jumpa si Z ni and tanye ape sume..sbb dalam hati dia masih suka dngn H, walaupun dia tau H x kan mungkin suka dia..(sah2 la..~). Satu hari ni Z ajak A kuar makan sekali. Z ni slumber je le sbb dye tataw ape kan. A ni ikut je la sbb dorang mmg kawan rapat. Sekali sampai tempat makan tu si H pun ada jugak kat situ!! Oh lupa nak cerita, si A ni jumpa and kenal si H ni sbb dorang pg gym yg sama, so mmg jumpa every week setiap rabu pun. So dorang mmg dah kenal jugak la mcm tu. Then bila nampak H, si A ni gelabah tets x memasal la...dia mcm merah gila muka and malu and segan. H pulak tegur A mcm biasa la, Z ni pun tanye la, dorang dah pernah kenal ke ape sume kan. Then H citer la yg dorang pg gym same. Suasana sngt awkward apabila A gelabah gila, si H ni pulak main suap2 dengan Z dpan A, sungguh x tahan punye pasal A bangun nak pg toilet (konon la..), then dye x perasan pun dye tertepis hp dye and jatuh kat kaki H. H pun ambik and x sengaja terbukak hp tu. Tetiba kuar gambar dia besar2 as wallpaper hp si A ni siap tulis I LOVE U lagi... Tersedak la si H ni sbb dye anggap A mcm kawan je and x mungkinlah dye akan suka A lebih dr kawan sbb dye suka Z.

Bila H tunjuk gambar tu kat Z, Z pun mcm terkejut. Dia pun mcm serba salah la rasa sbb A tu kawan rapat dia. Mcm x sanggup nak kecewakan si A tu. H pulak sentap x abes sbb A ni secret admirer dia rupanya. Bila A balik dr toilet tngk sume mcm batu x bergerak, then dye nampak hp dye kat tngn H, dye pun pahamla yg dorang dah ternampak wallpaper dye. Slow2 dye ambik balik hp tu kat tngn H. Then H tanye dia sejak bila suka dia. A cakap sejak 1st time jumpa kat gym..lama tuh!! wehh seksa pendam rasa 6 bulan wehh!! Z ni bila dengar jadi lagi serba salah. Dia sayang A tu sngt2 sbgi kawan yg paling sejati, tp dia sayang jugak kat H tu mcm seorang lover. H ni dah terkedu sbb rasenye dye dah makes things clear yg menunjukkan dia tu gay, tp A x nampak sume tu. A pulak tau yg dorang tu ade hubungan and x nak merosakkan sbb dye nak Z happy. So skarang ni kesimpulan dia mcm mana????

Last2 kan, si A ni buat keputusan undur diri sbb dia sedar takkan ade kemungkinan untuk H jatuh cinta dengan dia. Dia suka H, tp H suka kat Z sorang je. Z pulak tersepit antara cinta terlarang dan kawan baik. Skarang hubungan A dngn Z pun dah tak rapat mcm dulu..kawan jugak, tp dah x hang out sama2. Yelah, mestilah sentap dia tewas dalam siri perebutan cinta lelaki idaman dengan besfren sendiri! Kalau dia kalah dengan perempuan jugak, x de lah rasa sngt, ttapi dia kalah dengan lelaki! Maka sentap dia berganda sikit. I kesian kat A sbb dia mcm dpt kemurungan jiwa. H dngn Z pulak tetap meneruskan hubungan dorang, tp I tataw la camna kesudahan dorang kan..I mean x kan ke jinjang pelamin pun...x kan sampai mati nak affair belakang-belakang je? Tahan ke? Mampu ke? Gay ni biasanya susah nak berkapel atas dasar cinta...mesti tetap ade rasa nak buat hubungan seks jugak....don't lie to me..i know gays very well indeed. I rasa sedih sngat sbb ketiga-tiga H, A, dan Z adalah kawan I sume ni....hope korang dpat pengajaran dr cerita ni ye...that's all..babai..~

3 comments:

~KoaKuma-cHan~ said...

SAYE BG 6/10!!! sbb ade da org bwat cite ni kt jepun!!!! nnt aku bg ko eh... sgt sadis~~~ (T.T)

Epy Ain said...

cite btl ke copy paste ni :P
shedey2

HR by HaziqRidzuan said...

its a true story..they r my frens=)

Post a Comment