Slide


I made this widget at MyFlashFetish.com.

Saturday, June 11, 2011

MyTrend is my personal fashion perspective.

Salam everyone! How's everyone? Doing well? Looking good? Well i'm in the midst of so-called 4 months degree holiday....enjoy?? Not so much fun...boring indeed...hahahaha

Anyway, this post is just to inform you guys my beloved readers (if any) about my newborn fashion blog! (Yang ada satu ni pun tak berapa nak terjaga, nak tambah satu lagi?? mewah hidup kau). I just think that my posts were sometimes too bercampur-aduk. I mean i want to talk about fashion, beauty, sale, personal life, views and all, but at the end it turns that fashion is my most interest. So instead of 'compiling' everything in one blog...hahaha, i construct a new blog for me just to write any articles, views, perspective from MY VERY OWN point of view. Means that maybe uols x setuju dengan pendapat I, tp i peduli hapa? hahaha, kalau suka ikut, x suka x payah ikut lah ok? Hahahaha, so inilah link ke blog yg i maksudkan. Klik je kat bawah ni and follow lah ye? Insya Allah i rajin update at least once a month.


at this blog i will discuss mostly about what's in and what's out in fashion, how to accessorize, about my designs, beauty care, food, SALES! and anything related to fashion world. So after this, this blog will only talks about my routine and personal life. Tak mau campur-campur dah ek? So i harap sngt follower i (eh dah exceed 100 dah!!) yg drop dead gorgeous ni follow lah jugak blog baru i ni ye? Boleh jugak bagi cadangan and komen. Please support me yeah! Till then, babai!!^_^

Wednesday, June 1, 2011

TEACHER..it is INDEED a challenging job.

Salam everyone. Tonight I am kinda pissed off! A statement had been made by an anonymous (x perlu lah saya cakap siapa) that being a teacher is not such a CHALLENGING job after all. Statement dia lebih kurang macam ni, "taknak lah jadi cikgu! buat apa dah belajar susah-susah, penat-penat kalau cuma nak buat kerja tak mencabar macam tu..."

SENTAP!!! I mean as a person whom the mother is a teacher should not ever making that statement AT ALL!! Can't you imagine how hurtful it be for me as future teacher to hear that? Do you think that studying to be a teacher isn't as challenging as you learn civil engineering??? Think matured la please!! Every field of work has its own difficulty. For example like teachers, we have to work really hard day and night to figure out ways on how to teach every students in the class. To make sure whether they understand the lesson or not, to maintain each and every each academic performance of the students. If you think working as a teacher is not challenging, try to be a teacher for 1 week! Just 1 week and we'll see whether you can nail it or not.

It's just a simple statement, yet it's also HURTFUL enough to make people working as TEACHERS feel sad and disappointed. You don't want people to think that you are one ungrateful child kan? After all you've been through since kindergarten, primary, high school and even college, TEACHERS AND EDUCATORS are your guiders. How can you say such things? Ok, now you can say that i'm being over reacting or whatever, but as you put yourself in my shoes, what will you feel if I said "ala, blaja engineering bukan susah pun. takat kira-kira tu sume orang kalau belajar boleh buat". Of course you will gather AS MANY PROVE AS YOU CAN to object my statement kan? Of course la, budak-budak engineering kan suka anggap course dorang paling susah among all courses yg wujud dalam dunia?? Padahal kalau kena present in English pun sampai ada yang menangis. Why?? Because they can't even present in English! Cause some of them are suck at it. What happen next? YOU WILL GO FIND YOURSELF AN ENGLISH TEACHER TO HELP YOU OUT WITH! SEE??? At the end, you'll end up depending on TEACHERS!!! So stop creating hatred, stop making controversial statement, just stay quiet or made up a good reason if you don't like or not willing or i can say DON'T HAVE THE GUT of becoming an educator or involve in education world. I am offended. Really really offended! Plus the person saying this is CLOSELY RELATED with me. That makes it even hurt. That's all for tonight. Thank you.

p/s: if you happen to read this post, i think you should apologize to mom as she really hurt with that statement.

Saturday, May 28, 2011

Review Filem Karak: Laluan Puaka

Assalamualaikum semua! Apa habaq? Haaa...ni nak ceghita ni tadi cheq baru pas abis tengok ceghita Karak! Karak, ala citer karak tu yang KRU buat tu...haaa tau dahh? Haa citer tu la..cheq tengok sebab macam seram je citer tu tengok trailer dia kan...tapi ini adalah merupakan salah satu movie yang indah trailer daripada filemnya. Nak tau pasai apa? Meh cheq ceghita satu persatu.

Karak ni mengisahkan tentang empat orang pelajar kolej yang sedang dalam perjalanan pulang ke Kuantan setelah menghabiskan masa malam mereka di Kuala Lumpur. Semasa perjalanan pulang, mereka terperangkap di dalam kesesakan jalaraya di sepanjang lebuhraya Karak. So sebagai alternatif nak balik cepat dan mengelakkan jammed, diorang ambik la highway Karak yang lama tu. Jalan gelap ala-ala scary tu. Kekuatan cerita ni terletak pada kekuatan lakonan para pelakon. Semua nampak real. I mean bia diorang takut, ketakutan dan jeritan tu tak dibuat-buat macam nampak hantu betul. Tok Malam, Zura (Shera Ayob), Nik (Shahir), Ida (Kilafairy) dan Jack (Md. Ezyendy) wajar diberi pujian sebab cerita ni agak hidup sebab lakonan berkesan diorang.

Selain tu grafik cerita ni boleh tahan la. I tak nak komen lighting and sinematografi sume la, I cume nak komen kelogikan jalan cerita filem ni. I agak kecewa sebab 'seram' dia tak sampai. Ada la jugak rasa macam takut and terkejut sume tapi tu sume atas bantuan sound effect yang superb la. Dari segi gambaran hantu....hmmmm sebagai manusia I tak pernah membayangkan imej hantu seburuk dan melampau scary macam tu. Masa scene hantu lapah orang atas bumbung kereta lagi la I macam tak boleh terima sebab I tau syaitan dia tak bunuh orang, dia cuma mengganggu and kalau ada berlaku kematian pun tu atas kecuaian orang sendiri. Contohnya macam dalam cerita karak ni diorang kemalangan sebab nampak hantu. Macam tula, bukan sebab kena lapah or something..agak unreal disitu. Lagi satu masa scene dalam rumah usang tengah hutan tu (cliche sngt rumah usang dalam hutan...~) part Ida tengah2 malam nak mandi bersihkan luka...eh?? bukan main lagi dorang ketakutan lepas eksiden, boleh pulak berani nak mandi malam2? Dah tu tandas jauh babeng dari rumah tu lagi. Pastu siap tandas gile buruk usang macam tak pernah digunakan....Memang dah tentu akan kena kacau ngan hantu punyalah.

Dubbing cerita ni pun agak spoil. Nampak sangat!! Lain tau berlakon live dengan dubbing. Boleh trace la. Lagi satu masa dalam rumah tu yang tangan si Zura tu gatal sngat nak pakai rantai lama tu apahal? Dalam ramai-ramai sekawan tu rasanya Zura yang paling percaya dengan kewujudan hantu, tapi sesuka hati sentuh barang lama dalam laci tu pe cite?? Hahahaha, entah kenapa cerita ni tak berjaya buat I 'takut' sebab padai I cerita ni agak fake and kurang seram. Pastu boleh pulak hantu ada banyak dialog siap banyak cakap lagi. Kurang feel seram bila hantu pun nak melawak.Tapi muka hantu memang betul-betul menakutkan. I mean cuba bayangkan kalau I yang sesat tengah-tengah hutan jumpa makhluk huduh azab macam tu...mestilah terkucil dah..hahaha

Dalam banyak-banyak scene, I paling suka scene pertama yang kereta rosak tepi jalan and bini nampak suami dia kene makan dengan hantu sume. Walaupun macam tak logik, tapi dah itu cerita tradisi Karak yang disampaikan selama ini and itulah satu-satunya adegan yang buat I terkejut takut gila. Hahaha, lain-lain babak agak cliche and biasa-biasa je. Macam tak mencapai tahap hardcore horror yang dibawa tu. Mesej yang cuba disampaikan pun jelas I dapat. Filem ni menyedarkan kita betapa selama ni kita cuma tahu menghafal ayat kursi tanpa menghayati maksudnya dan meyakini kekuasaannya. Sebab tu bila jumpa hantu baca banyak mana pun hantu tak takut...dia tau korang takat hafal gitu je ayat kursi tu, tanya maksud hantu tu jugak tau lebih...hahahaha, oh ye lagi satu mesej ialah jangan pernah jatuh dari landasan Islam. Jangan tinggal sembahnyan dan jangan lemah iman sebab golongan hantu syaitan ni paling suka menyesatkan orang yang sememangnya dah sesat.

Keseluruhunnya cerita ni ok-ok je la...tak la seram sangat. Boleh la jugak tengok kat panggung untuk dapat efek seram lebih. Tapi kalau tengok cerita ni malam-malam.....konfem kalau anda tak lalu karak pun mesti korang takut nak balik lalu jalan gelap-gelap. I selawat berapa kali tah.....hahahahaha ketakutan kot tiba-tiba terbang atas bumbung ke...terkam depan cermin ke...hish!! simpang...~


Pengarah:
Yusry Abd Halim


Genre:
Hardcore Horror


Pelakon:
Shahir AF8, Shera Aiyob, Kilafairy, Md. Eyzendy, Sidek Hussain, Sobri Anuar.


Rating:
3 / 5


p/s: I tngk citer ni sebab nak tengok Shahir je...tapi shahir memang pandai berlakon.

Tuesday, May 17, 2011

Kisah Cinta 3 segi H, A, Z

Assalamualaikum and hai sume! Harini nak share dengan korang para pembaca (ada ke?) tentang perjalanan cinta seseorang. Tak perlulah kot tulis sape 'seseorang' tu..biarlah rahsia lagi gempak kan...

H is a guy. He fell in love with Z whom is also a guy. Actually Z and H ni kawan lama. Dorang jumpa balik lepas si H ni masuk universiti. Jumpa si Z ni bukan main kepalang gembira la H ni. Yelah dah dekat 10 tahun x jumpa mesti la happy. Sikit punya rapat masa kecik. Hmm..dulu masa kecik pun H ni acts more like abang tu Z. Dorang ni share secrets, blaja same-same, pegi skolah same-same, mmg rapat sngt. Then bile dah jumpa balik, si Z ni skarang dah boleh tahan femes dye dlm compound kolej. Oh, wait! Z ngan H x duk satu universiti tau...lain2, dorang jumpa balik masa tengah test baju kat parkson. Si Z ni mcm idol la...mcm mpp tu, so ramai la peminat dia. Nak dijadikan cerita, satu hari si H ni sayang cinta punya pasal dekat si Z ni, tapi dye malu and segan nak luahkan kat Z. Yelah, dorang same jantina...it's weird for a guy to fell for another guy...H ni gay...that's y la uols. One day H ni compose a song untuk menyatakan rasa cintanya kepada Z. Bila Z dengar lagu tu dia mcm touch tau...terus dia jatuh suka dengan si H ni...Z ni dye still confuse, dye x sure dngn preference dye...that's why dye go with his heart.

Nak dijadikan cerita, there's a girl, A ni pun suka pulak dengan si H ni..dye ni tataw H ni gay and dah suka kat Z. twisted dah ni....dia pendam senyap2 perasaan tu....A ni mcm angau pun ada gak la..curik2 ambik gambar, then save kat hp, tngk malam2...dia mmg dah tangkap cintan dengan H yg gay tu. Rupanya, A dngn Z ni kawan pulak!!! hadoi la..pening dah ni...H suka Z, A suka H, A plak kawan kepada Z, so skarang ni dah confuse sapa dengan sapa....Satu hari masa H dngn Z tengah dating, dorang kiss (kat tmpt tersembunyi lah ye), si A ni kebetulan ade kat tempat kejadian. Dia terkejut sangat. Tak sangka kawan dia Z tu gay! And lagi x sangka H yang dia suka tu pun gay!! Gay same2 ngan besfern dia pulak tu! Oh sadisnya!!

Huih, kecewa bukan kepalang si A ni, dia balik menangis tak henti2. Kecewa sngt dia dengan H yang dipuja-puja selama ni rupanya dah ade affair dngn Z, kawan dia sendiri....terus dia frust menonggeng!! tapi dia diam2 jugak, dia tak pula jumpa si Z ni and tanye ape sume..sbb dalam hati dia masih suka dngn H, walaupun dia tau H x kan mungkin suka dia..(sah2 la..~). Satu hari ni Z ajak A kuar makan sekali. Z ni slumber je le sbb dye tataw ape kan. A ni ikut je la sbb dorang mmg kawan rapat. Sekali sampai tempat makan tu si H pun ada jugak kat situ!! Oh lupa nak cerita, si A ni jumpa and kenal si H ni sbb dorang pg gym yg sama, so mmg jumpa every week setiap rabu pun. So dorang mmg dah kenal jugak la mcm tu. Then bila nampak H, si A ni gelabah tets x memasal la...dia mcm merah gila muka and malu and segan. H pulak tegur A mcm biasa la, Z ni pun tanye la, dorang dah pernah kenal ke ape sume kan. Then H citer la yg dorang pg gym same. Suasana sngt awkward apabila A gelabah gila, si H ni pulak main suap2 dengan Z dpan A, sungguh x tahan punye pasal A bangun nak pg toilet (konon la..), then dye x perasan pun dye tertepis hp dye and jatuh kat kaki H. H pun ambik and x sengaja terbukak hp tu. Tetiba kuar gambar dia besar2 as wallpaper hp si A ni siap tulis I LOVE U lagi... Tersedak la si H ni sbb dye anggap A mcm kawan je and x mungkinlah dye akan suka A lebih dr kawan sbb dye suka Z.

Bila H tunjuk gambar tu kat Z, Z pun mcm terkejut. Dia pun mcm serba salah la rasa sbb A tu kawan rapat dia. Mcm x sanggup nak kecewakan si A tu. H pulak sentap x abes sbb A ni secret admirer dia rupanya. Bila A balik dr toilet tngk sume mcm batu x bergerak, then dye nampak hp dye kat tngn H, dye pun pahamla yg dorang dah ternampak wallpaper dye. Slow2 dye ambik balik hp tu kat tngn H. Then H tanye dia sejak bila suka dia. A cakap sejak 1st time jumpa kat gym..lama tuh!! wehh seksa pendam rasa 6 bulan wehh!! Z ni bila dengar jadi lagi serba salah. Dia sayang A tu sngt2 sbgi kawan yg paling sejati, tp dia sayang jugak kat H tu mcm seorang lover. H ni dah terkedu sbb rasenye dye dah makes things clear yg menunjukkan dia tu gay, tp A x nampak sume tu. A pulak tau yg dorang tu ade hubungan and x nak merosakkan sbb dye nak Z happy. So skarang ni kesimpulan dia mcm mana????

Last2 kan, si A ni buat keputusan undur diri sbb dia sedar takkan ade kemungkinan untuk H jatuh cinta dengan dia. Dia suka H, tp H suka kat Z sorang je. Z pulak tersepit antara cinta terlarang dan kawan baik. Skarang hubungan A dngn Z pun dah tak rapat mcm dulu..kawan jugak, tp dah x hang out sama2. Yelah, mestilah sentap dia tewas dalam siri perebutan cinta lelaki idaman dengan besfren sendiri! Kalau dia kalah dengan perempuan jugak, x de lah rasa sngt, ttapi dia kalah dengan lelaki! Maka sentap dia berganda sikit. I kesian kat A sbb dia mcm dpt kemurungan jiwa. H dngn Z pulak tetap meneruskan hubungan dorang, tp I tataw la camna kesudahan dorang kan..I mean x kan ke jinjang pelamin pun...x kan sampai mati nak affair belakang-belakang je? Tahan ke? Mampu ke? Gay ni biasanya susah nak berkapel atas dasar cinta...mesti tetap ade rasa nak buat hubungan seks jugak....don't lie to me..i know gays very well indeed. I rasa sedih sngat sbb ketiga-tiga H, A, dan Z adalah kawan I sume ni....hope korang dpat pengajaran dr cerita ni ye...that's all..babai..~

Friday, May 6, 2011

CONTEST SELAMAT HARI GURU, CIKGU!


Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia!!
Wahh, dah lama rasanya tak buat post dalam BAHASA MELAYU! Feeling-feeling omputih je selama ni...hahahaha, di pagi JUMAAT yang hening lagi bening ni, I sajalah berjalan-jalan blog, bak kate omputihnye blogwalking, giteww. I memang suka baca blog kawan-kawan yg I follow, ada satu blog tu bukan blog kawan, tapi blog cikgu. Cikgu Shahnun nama dia. Beliau ni seorang yang glemer...hahaha, glemer ke gila glemer?? hahahaha, I suka baca entri dia. Sangat best dan kadang-kadang mengimbau kembali zaman persekolahan. Aish, rindulahh pulak!! hahaha, tiba-tiba cikgu Shahnun ni ade anjurkan satu contest pulak..hmm..sempena hari guru. Menarik, menarik... I ni jarang join contest online ke, blog ke. Bukan sebab apa, sebab I malas. Hahaha, lagipun kalau join peluang menang bukan besar pun kan? Tapi ni sebab my all time favorite teacher yang anjurkan, I nak sokong lah his first ever contest anjuran blog dia ni...nak tahu details? Hah, klik la LINK ni^_^

Contest dia senang je, kite kene buat ucapan sempena hari guru kepada guru yang pernah mengajar kita ataupun yang tak pernah mengajar kita. Kira ucapan untuk guru satu Malaysia lah ni..(satu DUNIA boleh? I kan MEGA? hahaha=P). Ok, merepek, haha, so bila sebut pasal perkataan GURU ni, sebenarnya ia merupakan satu terma yang cukup sinonim dalam hidup I. Yelah, my mom sendiri is a teacher. Sekarang ni pun I tengah melanjutkan pelajaran dalam bidang pendidikan jugak. Pengajaran Bahasa Inggeris sebagai bahasa kedua. Insya Allah di masa akan datang akan bergelar GURU jugak. I memang suka rapat dengan cikgu-cikgu kat sekolah dulu. Sejak sekolah rendah lagi. Suka tengok cara GURU mengajar. I ni observant orangnye, so I memang suka perhati cikgu. Melihat dari sudut kerjaya, I dapat simpulkan bahawa kerjaya seorang guru ni bukan lah satu tugas yang mudah. Yalah, ingat senang nak ajar anak orang?? Buatnye murid tu diajar tak pandai-pandai, udah parents menyalahkan para GURU jugak. Tapi dah itu merupakan asam garam jadi pendidik kan. Nak tak nak itu jalan hidup yang dipilih, maka tanggung jawab yang dipikul haruslah dilaksana sebaik mungkin. Pernah satu detik I terfikir, macam mana lah I nanti kalau jadi cikgu? Boleh ke I survive? Tengok mak sendiri, tengok cikgu-cikgu kat STAR dulu, macam rasa terbeban pulak kalau jadi GURU ni. Pernah hampir-hampir putus asa. Tapi sebab hasrat nak jadi pendidik tu memang kuat, I tabahkanlah jugak. (I memang ada darah pendidik, dari moyang I tau..hihihi). GURU ni pekerjaan yang mulia. I respect semua GURU dalam dunia. Bukan senang nak jadi GURU, so jangan senang-senang nak melupakan jasa yang GURU uols dah bagi kat uols . Ilmu tu walau sikit tetap ilmu. Tetap akan berguna satu hari nanti. Ok, setelah panjang lebar mengarang, (wahh, mengarang ke?? hehe) khas buat GURU-GURU SELURUH MALAYSIA, bersempenan HARI GURU yang bakal menjelang 16 MEI nanti, I nak bagi wish! Puisi pon boleh!! (awal sikit takpelah kan? Apalah ada pada tarikh^_^)

walau ku tadah tiap titis air hujan di langit
walau ku taburkan berjuta wang Ringgit
walau ku himpun segenap khazanah rimba
walau ku banding dengan kilauan sahmura
walau ku tawan banjaran himalaya
walau setinggi menara berkembar KLCC
walau semahal beg tangan HERMES dan GUCCI
NAMUN....
jasamu GURU tiada tara
mencurah ilmu tak kira masa
menabur bakti demi anak bangsa
membina pertiwi pewaris bahtera merdeka
umpama pelita menerangi cahaya, umpama arus sungai mengalir tanpa penghujungnya
anak watan ini ingin terus menerima jasamu
ingin lebih mengenal ilmu
tanpa rasa jemu

SELAMAT HARI GURU
'GURU PENJANA TRANSFORMASI PENDIDIKAN NEGARA'
TERIMA KASIH, CIKGU!!
I LOVE YOU!^_^

The Power of White Shirt

Every guy has, or should have (MUST HAVE!), at least one white button-up shirt in his closet. Assuming that this wardrobe staple is indeed hanging in your closet, it’s fair to say that it’s likely on heavy rotation. Despite wearing this classic frequently, it’s easy to fall into a style rut by continually pairing one of the most versatile pieces in your closet with other essentials like dress pants in neutral colors or denim. With the recession in full swing, however, now is the time to consider the extra mileage you can get out of your dependable dress shirt. To help you shop your closet and create new looks with a shirt you already own, I’ve put together a list of six suggestions that are affordable, on-trend and will instantly revive your wardrobe.

A Cardigan In An Unexpected Hue

Stray from black, gray and navy and sneak some color into your wardrobe with a cardigan in an attention-grabbing color like forest green, bright blue or a pastel during the warmer months. If you’re stylistically daring, consider shades like yellow as well, and remember that you can get away with brighter, more outrageous colors the darker your skin tone is.Alternatively, if you’re wary of brights, try out a universally flattering neutral shade men don’t often wear -- camel. Wear your cardigan of choice as you would a blazer -- because sweaters are a lot cheaper, you can buy them in a few different colors and you’ll always appear to have a new look.

A Striped Blazer

Break out of your usual style routine by donning a striped blazer. A knock-out choice, particularly in the summer, a striped blazer will lend a chic, nautical feel to your ensembles. Plus, though a patterned blazer is unexpected and will shake up your look, stripes are a fairly conservative pattern, especially when you paired with a white dress shirt, meaning you won’t have to relegate this blazer to after-hours duty only. For a blazer that will pair equally well with just about everything your typical navy or black blazer would, try this gray and white cotton model from Gap. For more laid-back days, consider swapping your striped blazer for a patterned hoodie to funk up your basic white dress shirt and achieve a casual-cool look.



Shorts

When you have a smart-casual occasion to dress up for in summer, well Malaysia is a hot country in fact, so try mixing your white dress shirt with shorts. It can be just as impressive as wearing dress pants, but it’s more eye-catching and you won’t feel as stuffy. Much like the cardigan, the major benefit of shorts is that they are inexpensive and can be paired with many other items in your closet. Make sure you seek out a tailored, unadorned pair, steering clear of anything with a pattern or a drawstring. These shorts from Theory are the perfect option as their hook and bar closure, angled side pockets, button-close rear pockets, and contemporary fit give them the same polished appeal you would expect from high-quality dress pants. Keep your outfit elegant by skipping the sneakers and pairing them instead with sleek leather sandals. (Or gladiators!! Argghh!! Cool gilaa!!^_^)





White Pants

A white dress shirt may be a basic, but when teamed with matching pants to create a head-to-toe white ensemble, it becomes incredibly refined. To get this look right, you want to find white pants in a lightweight material. Spend enough so that the fabric isn’t transparent and the cut is right for your body, but don’t splash out so much that you’ll ruin your fun if you spill a bit of tomato sauce or wine on yourself. An easy-to-clean cotton pants or maybe a pair of linen that feature clean lines and a modern fit with a hint of stretch fabric for comfort would help. For a swish night out, keep the all-white themes going by adding a white blazer to your outfit. During the day, brightly colored sunglasses give white a quirky-cool twist.





Bow Tie

A bow tie complementing your white shirt in casual clothing is a bold and trendy choice! Wear a classic black or dark blue bow tie, a white shirt, dark colored trousers (could even be jeans) and a stylish jacket or buttoned vest. Or go with a really fun and noticeable bow tie to wear with jeans and a cardigan thrown on. (Without cardigan pun boleh…^_^)



Blue Jeans

Blue jeans combined with a white shirt. It’s a classic outfit for guys, simple and stylish. Wear with leather shoes and a classic belt, shirt tucked in, when you’re going for a smart casual look. Match with sneakers and a casual belt – or go beltless – when you feel like dressing casual and comfortable.



When it comes to fashion, we’re so trained to desire something new that we forget what’s already at our disposal. I’ve listed six inexpensive ways you can breathe new life into a shirt that’s already in your closet, but many more abound. If you don’t have any of the items listed here, or you don’t have the cash to acquire them, try picking up cheap accessories from a discount store, such as a pair of pale sunglasses. Cuff your denim and don some high tops for a budget-conscious retro-cool, ‘50s throwback. Give it a little thought and you’ll soon realize that your closet is full of exciting, novel possibilities.

Monday, May 2, 2011

Royal Wedding Much?? hahahaha

Just sharing...hahaha, this is probably what I'm gonna wear if I was invited to the royal wedding..IF, and I mean IF I'm a women...hahahaha, or maybe I would advise a women to wear like this?? Maybe. hmmm~

Balmain sequin evening dress
$3,654 - theoutnet.com

Alexander McQueen black handbag
1,195 GBP - matchesfashion.com

Navy blue hat
nyfashionhats.com

Hermes scarve
$510 - usa.hermes.com

Rebecca Minkoff tote bag
$495 - pinkmascara.com

Sunday, April 24, 2011

Let's go BROWN with high waist flared pants this summer

TopShop brown tank
$60 - topshop.com

Etro wide leg pants
1.000 EUR - stylebop.com

Type Z shoes
$85 - zappos.com

Drawstring tote bag
$98 - macys.com

Thursday, April 21, 2011

SPRING/SUMMER 2011: THE CLOTHING TRENDS


To get your wardrobe ready for Spring/Summer, here is a quick overview of the trends for Spring/ Summer 2011!

’70s glamour

There are two main aesthetics: ’70s bohemian, and ’70s sophisticated glamour. When it comes to the latter, think dresses that fall like shimmering water in the evening and high-waist pants with elegant blouses by day.









Biker chic

For this trend we see lots of motorcycle jackets, leather pants and motorcycle boots to give you that bit of extra edginess.


Punk fashion

Think safety pins, studs and leather. Nice to have some statement pieces to combine with a simple outfit.


Lace

No, it’s not new. But, like all trends that span multiple seasons, it has evolved. Lace influences for Spring/Summer 2011 are more to the classic side with quality antique-style fabrics the key to the trend. Less of the allover, stretch lace and more of the unique takes.

















Flared pants

Flared legs and bell bottoms are the new style pants. Great in a jeans version also!

Macrame

A macrame dress is ideal for layering over a bikini, monokini or bodysuit. We see lots of macrame accessories as well, I must say that I love it!

Good, I hope this short summary will give you some more inspiration for your own Spring/Summer 2011 wardrobe!^_^


Some content was taken from: http://blog.only.com/

Wednesday, April 20, 2011

Wear high heels painlessly, with full confidence!


You have got these amazing pair of heels, but sadly you are scared to wear it for longer periods of time, as it would hurt your feet. Well of course, try imagining yourself, wearing a 5 inches heels in a cocktail party where you have to stand on your heels when all the pressure goes to your feet. It is really a disaster and indeed a torture to your feet. But, fear not, with a few simple tips in mind; you can wear high heels comfortably and painlessly. Well, women look sexy in high heels, and foot and back pain should not keep them away from heels.


Tips to Wear High Heels Comfortably and Painlessly

Follow these simple tips to be able to wear comfortable and painless heels:

  • When it comes to wearing high heels, it is all about putting on the right size. Make sure you pick up the right shoes. A very common mistake that most people do is picking out the wrong shoe size. Before you buy the shoes, wear them on and walk. But them only if you are comfortable.
  • If you feel any discomfort, check for the source of pain. Put on your shoes and walk around, observe where it hurts the most. Identify the place where you are having the problem.
  • Spot the area where it hurts. Usually, ball of the foot is the most common place where it hurts. For this, you can take gel inserts and put them in your shoes. If you don’t find them to be helpful, double up the gel inserts.
  • If the back of your heel is troubling you, then you will have to put on heel cushions. All you need is to place these cushions at places where it hurts. If the cushions don’t help, you might need to stretch out your heel with a shoetree.
  • If your arch is not supported properly, you can get arch supports and neatly stick them in your shoe heels. However, arch supports generally look a little ugly. Choose supports which are not visible through your heels.

These simple tips will help you to wear heels comfortably and painlessly.


This 4 inches heels is from Stuart Weitzman

This peep toes is also from Stuart Weitzman


p/s: in my opinion, STUART WEITZMAN have one of the best heels in town^_^


Monday, April 18, 2011

F&F: International brand NOW AVAILABLE at TESCO

Assalamualaikum and Hye everyone!!
How are you guys doing? I'm doing great nowadays! But kinda busy as the finals are coming up next week. I am working on all subjects so I can maintain my cgpa for this semester. Hehehe, ok that's not the point for today's update. Recently, I've been reading about a blog post from a famous gorgeous drop dead vogue fashion blogger Hafiz Cutecarry. I 've been following his blog quite sometimes actually. If you wanna keep yourself update with latest issue on fashion, do visit his blog and I am so very extra sure that U will benefits a lot from your reading at his blog. For his entry about F&F you can click here.

F&F is actually a brand from UK which the design was made through the F&F design team. It is an international brand with local price. As the tagline says, F&F clothing, designed by F&F, priced by TESCO. I actually already realized that F&F was there at TESCO. I mean every hypermarket sold clothes as well (pegila Giant, Carefour, sume pun jual baju) but this is kinda big because the latest collection Spring/Summer 2011 was launched during the Stylo Fashion Grand Prix. Atas runway lagi ada model jalan-jalan pakai baju F&F tau. Just realize that their design is acceptable for Malaysian! Hahaha, selama ni sebelah mata pun tak pandang!

F&F is available at all TESCO franchise and you can get their collection with surprisingly amazingly AFFORDABLE price! The design was not so bad, I touched the material and it suits the quality. Well janganla compare dengan Paul Smith or Armani pulak! The best thing about this brand is they have a collection for KIDS! I mean not a typical fashion for KIDS, but a very practical design for the children! Now, there's no reason for children to look boring ok, because F&F even ade legging and cardigan for them!! How cool is that?? hahaha, here are some photos that I can share with you guys. Photo taken at TESCO Kuala Selangor. (I believe TESCO Kota Damansara or somewhere else around KL, Shah Alam lagi banyak collection ni.)


Their lines for guys. They even have front pleated shirt which looks really cool for me. But I didn't manage to snap the pictures of it. (Takut kantoi dek pegawai TESCO tuh..huhu). Bawah lagi is their lady's lines. Blouse and printed t-shirts, everything is looking good! Oh, ade makhluk sesat tu that's my sister. Belek je, tak beli pun...~





This one is the kids collection. I was super excited when I saw the kid's apparel. The are super stylo and trendy! From t-shirt, dress, mini dress, tutu, legging, jacket, coat, cardigan and even tank top! (nasib baik dorang x buat kaftan untuk bebudak). If you can see in the above photo, there is a cheetah printed legging just for them1 Wow! Now even a children can look fierce! hahaha, salute lahh!!

So what are you guys waiting for? Bolehla pegi serang TESCO je lepas ni kalau nak shopping baju. The price is really affordable I tell you. Never exceed RM100!! Just go and have a different shopping experience at a hypermarket store like TESCO. Lain rase dye shopping Pavi ngan TESCO nih..hahaha, that's all for today! KthanksBYE!^_^

Sunday, March 27, 2011

Spring/Summer Footwear Trend: Gladiator Sandals

Introduction

Friends, Romans, countrymen, lend me your ears; or more appropriately, your eyes. I bring to you a debate of epic proportions – the gladiator sandal and its presence on our feet.

Men and women have adorned the gladiator sandal, in its simplest form, before records began. Notables such as Julius Caesar, Pythagoras and even Jesus himself sporting the trend – dapper fellas. Fast-forward 2000 years and the gladiator sandal has re-emerged, albeit undoubtedly more popular with the females then us warriors of the wardrobe.

As is the norm with many modern fashion trends, gladiator sandals transcended genders and appeared last summer in what can only be described as a ‘minor trend’. However, with the summer fast approaching this year could well be time for the gladiator sandal.

Gladiator Sandals Lookbook

The Men's Gladiator Sandals Lookbook

How to Wear
  • Leave the socks in their draw. Socks and sandals are almost always an incomprehensible mix – to a similar effect of badly coordinated double denim.
  • Wear the garment and not the other way around. If you are self-conscious about donning something such as gladiator sandals, leave them on the shelf in the store. Your reservations will undoubtedly show up and draw attention to your discomfort in wearing them. You will do nothing but leave what was originally a well put-together outfit looking a former shadow of its once stylish self.
  • No overgrown toenails or un-kept feet please. Grooming shouldn’t be too alien to most I’d hope. If your phalanges are going to be on show lets have them looking tip-top; that goes for the rest of your exposed foot as well. Moisturise, clip and even polish if you feel it’s needing; I’m talking clear gloss here not red, pink or black.
FashionBeans Lookbook

Basics dusted off, (but by no means re-shelved) we can look in to putting together the type of look that will carry you and your gladiator attire through SS11.
One of the key strong points of bringing gladiator sandals in to your wardrobe is their ability to tie in with the urban bohemia trend. The past-season success of this trend means a lot of your wardrobe will pair exceptionally well with your new foot attire. Think structured blazers, neckerchiefs, chambray, linen, stripes and floral.

Look 1

Literally tailor a look around your sandals. When in your figurative Rome, be on trend with the ‘soft tailoring’ look. Linen is an absolute essential with this trend.

Accessorise appropriately with a pocket square, satchel or holdall and belt.

  • PS Paul Smith 1120-352 Navy Jacket
  • Navy And White Stripe T-Shirt
  • All Saints Hudson Shorts
Look 2

Make use of those denim shorts and create a more casual vibe. Pair with a graphic tee and accessorise with leather cuffs and a straw trilby for that relaxed leisure look. Alternatively, use a preppy fit polo or check shirt and most definitely don’t be afraid to throw in some colour!

  • Renewal Levi's 501 Turn Up Shorts
  • Nudie Jeans White Njco Script Print Tee
  • ASOS Straw Trilby
Look 3

Get really fashion-forward with a set of modern flares or boot cuts. Turn them up ever so slightly to show off your gladiators. Match your belt to your sandals, tuck-in your shirt any which way you like and grab a new season holdall for those additional details; which we all know are so crucial.

  • Banana Republic Boot-cut chino
  • ASOS Zip Detail Denim Shirt
  • DG Canvas Holdall
Gladiator Sandals
  • Mens Red Or Dead Gladiator Sandal Sandals
  • Poste POSTE GLADIATOR SANDAL SS10 BITR DK BRN LTH
  • Poste GLADIATOR SANDAL CHOC BROWN LEATHER
  • Poste POSTE GLADIATOR SANDAL SS10 CHOC LEATHER
  • Kurt Geiger Beck
  • Kurt Geiger Beck
  • Kurt Geiger Duncan
  • Kurt Geiger Duncan
  • Kurt Geiger Breeze
  • ASOS Gladiator Sandals
  • ASOS Gladiator Sandals
  • Unconditional Sandals Exclusive To ASOS
  • Nonnative Courier Desert Sandal
  • Maison Martin Margiela 22 Velcro Strap Suede Sandals
  • Alexander McQueen Men's Calamity Leather Sandals
  • Alexander McQueen Men's Calamity Leather Coin Print Sandals
  • Acne Venice metallic leather gladiator sandals
  • Maison Martin Margiela Suede gladiator sandals
  • All Saints Myth Sandal
  • KG BY KURT GEIGER Breeze sandals
Conclusion

During the warmer months you’d be hard pressed not to notice the number of flip-flops, sandals and other toe baring footwear that the male population embrace. Gladiator sandals have yet to join any such list of what would be classed as the norm, and are likely to be met with a few questioning glances. Fashion however is no stranger to controversy; in fact it embraces it and swallows it whole.

Have your Say

Gladiator sorts will not appeal to everyone’s taste. Hopefully you’ll all have an opinion and as always we’d love to hear it in the comments below.

  • Would they be best left to our female counterparts? Or even more drastically back in year 0 and ancient Rome?
  • Are you on the other side of the fence and already own a pair? Or possibly purchasing a pair?
  • What looks would you suggest? Are there any other trends or looks that you think these would look great with?

Article source: http://www.fashionbeans.com/mens-fashion-trends/springsummer-footwear-trend-gladiator-sandals/